ROBOTC.net forums
http://robotc.net/forums/

Trouble with EV3 Communication
http://robotc.net/forums/viewtopic.php?f=1&t=10300
Page 1 of 1

Author:  reewl [ Mon Jan 19, 2015 9:07 pm ]
Post subject:  Trouble with EV3 Communication

I've been trying to connect my EV3 brick to RobotC. Even though the brick is shown on the list of available connections, every time I try to download the program to the robot, I found the following error:

"Unable to open a communication link to the robot. Check if the robot is powered on and link (USB, BT or Wifi) is setup correctly)."

The robot is powered on and USB is setup correctly.

How can I solve this issue?

Thank you.

Attachments:
error.jpg
error.jpg [ 42.16 KiB | Viewed 6183 times ]

Author:  mightor [ Tue Jan 20, 2015 1:02 am ]
Post subject:  Re: Trouble with EV3 Communication

Sometimes it helps to simple disconnect the robot and restart ROBOTC and then reconnect it.

= Xander

Author:  reewl [ Tue Jan 20, 2015 9:49 am ]
Post subject:  Re: Trouble with EV3 Communication

mightor wrote:
Sometimes it helps to simple disconnect the robot and restart ROBOTC and then reconnect it.

= Xander


I have already tried this but it didn't work. I wonder if there might be an incompatibility with another program which is installed on my computer.

Thank you though.

Author:  mightor [ Wed Jan 21, 2015 10:47 am ]
Post subject:  Re: Trouble with EV3 Communication

You're not running the standard LEGO EV3 software at the same time, are you?

= Xander

Page 1 of 1 All times are UTC - 5 hours [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/