View unanswered posts | View active topics It is currently Fri Sep 21, 2018 11:10 pm






Reply to topic  [ 2 posts ] 
Problems with synchronization 
Author Message
Rookie

Joined: Fri Apr 26, 2013 11:05 am
Posts: 39
Post Problems with synchronization
I am baffled at to why the following code won't run as it should.

nSyncedMotors = synchBC; //Synch motors B & C, B is the master
nSyncedTurnRatio = 100; //the wheels will be 100% synched
motor[motorB] = 50; //the robot’s power level is 50%
wait1Msec(5000); //the robot will move for five seconds


What is happening is that the robot is turning in a circle instead of moving straight ahead. I have tried turning off PID and then turning it back on. I have reloaded the firmware. I have checked connections between the brick and the motors. All of these things don't have any affect on the robot.

Thank for your help.


Wed Sep 20, 2017 11:31 am
Profile
Rookie

Joined: Thu Sep 25, 2014 8:34 pm
Posts: 23
Post Re: Problems with synchronization
nSyncedTurnRatio = 100;
While this does indicate that the motors are 100% synced. They are synced in opposite directions. The robot will do a "point-turn" in one direction. Using "-100" will turn the robot in the opposite direction.

nSyncedTurnRatio = 0;
Will make the robot go straight (i.e., no turning).


Wed Apr 25, 2018 8:29 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.