ROBOTC.net forums
http://robotc.net/forums/

VEXNet Joystick accelerometer
http://robotc.net/forums/viewtopic.php?f=11&t=2585
Page 1 of 1

Author:  magicode [ Wed Sep 15, 2010 5:56 pm ]
Post subject:  VEXNet Joystick accelerometer

I just got the VEXNet Joystick a few weeks ago, and I'm having a few problems with it. Mainly, the Z-axis of accelerometer in the controller doesn't respond. I tried the troubleshooter for the controller, but the Z-axis just kept showing zero. I called VEX, but the guy on the other end had the same problem. Everything else works fine, including the joysticks, buttons, and the X and Y axis in the accelerometer. It's only the z-axis that doesn't work. And since the guy at vex had the same problem, I don't think that it is hardware. Does anyone know how to fix this? Thanks.

Author:  bfeher [ Thu Sep 23, 2010 4:02 pm ]
Post subject:  Re: VEXNet Joystick accelerometer

Hi,

Even though the VEXnet Joystick claims to have a 3-axis sensor inside, the Z field only returns 0. I'm not sure if this is a hardware issue with the sensor, or if the sensor is only 2-axis, but in all of our testing and development, we never saw the value change from 0.

Becuase they claim it to be 3-axis, ROBOTC supports it; however without a working Z-sensor inside it is basically useless and should be considered 2-axis only.

Hope that cleared things up a bit,

Page 1 of 1 All times are UTC - 5 hours [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/