ROBOTC.net forums
http://robotc.net/forums/

Cortex microcontroller shutting off due to RobotC debugger
http://robotc.net/forums/viewtopic.php?f=11&t=2615
Page 1 of 1

Author:  Air2ground [ Sun Oct 03, 2010 3:57 am ]
Post subject:  Cortex microcontroller shutting off due to RobotC debugger

The new version of RobotC for Cortex (2.25) is great, but it seems to have a bug in the debugger (pun intended). After downloading my code, a fairly lengthy and variable-packed program, the debugger seems to drain the battery quite rapidly. With fresh batteries in the Cortex microcontroller, its power expander, and the joystick, the robot runs fine until I run the debugger. Though the Cortex battery light is green, operating the robot with the debugger causes the robot to turn off frequently and randomly. I believe this is due to the amount of values being transmitted; when I view the global variables panel, every single variable in the program shows up (not just the global and static ones). Even the parameters of functions are updated. The robot continues to shut off regardless of whether the Cortex and the joystick are connected via USB or WiFi. Thank you for all the support you have given me before! Please fix this issue quickly so I can test my new programming skills without being interrupted. Thanks once again! :)

Author:  jbflot [ Mon Oct 04, 2010 11:11 am ]
Post subject:  Re: Cortex microcontroller shutting off due to RobotC debugger

Can you post your code here, so that we can try it out on our end?

If you suspect that it's the debugger, one thing that you can do is disable it when you're not using it. Under View > Quick Setup Preferences > you can choose "Release" and the debugger won't transmit and receive values.

Author:  Air2ground [ Tue Oct 05, 2010 10:38 pm ]
Post subject:  Re: Cortex microcontroller shutting off due to RobotC debugger

Could I send my code to an email address? I don't feel super comfortable with posting my code here.

Author:  mightor [ Wed Oct 06, 2010 12:51 am ]
Post subject:  Re: Cortex microcontroller shutting off due to RobotC debugger

try support@robotc.net.

- Xander

Page 1 of 1 All times are UTC - 5 hours [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/