View unanswered posts | View active topics It is currently Fri Oct 31, 2014 9:23 am






Reply to topic  [ 2 posts ] 
Error Quadrature Encoders 
Author Message
Rookie

Joined: Sun Dec 26, 2010 5:15 pm
Posts: 1
Post Error Quadrature Encoders
Hi, I plug 3 quadrature encoders to my cortex, and every time I download the program, one of the three encoders has a value of 0, 1 or -1.
1st encoder are in ports 1 & 2
2nd encoder are in ports 3 & 4
3rd encoder are in ports 9 & 10

the 3rd encoder has value of 0, 1 or -1

then I change the 3rd encoder to port 5 & 6
It works for the 3rd one, but the 2nd one has a value of 0, 1 or -1


Sun Dec 26, 2010 5:32 pm
Profile
Site Admin
Site Admin

Joined: Tue May 15, 2007 9:02 am
Posts: 405
Post Re: Error Quadrature Encoders
This is a known bug, and we're actively working on a fix. A short-term solution seems to be spreading out the encoders differently. For more details, check out this forum post: http://www.robotc.net/forums/viewtopic.php?f=11&t=2837

_________________
Jesse Flot
CMU Robotics Academy
ROBOTC Support


Fri Dec 31, 2010 10:40 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.