ROBOTC.net forums
http://robotc.net/forums/

motors are making a buzzing sound
http://robotc.net/forums/viewtopic.php?f=11&t=3082
Page 1 of 1

Author:  TiptonMiddleSchool [ Wed Mar 02, 2011 4:47 pm ]
Post subject:  motors are making a buzzing sound

Our robot is up and running but the motors are making a buzzing sound, what can I do about this problem

Author:  jbflot [ Tue Mar 08, 2011 11:50 am ]
Post subject:  Re: motors are making a buzzing sound

Is your robot currently programmed so that it's being remotely controlled? If so, the problem may be that the joysticks are slightly off centered and sending a small amount of power to the motors, but not enough to make them move.

If you're using the older Radio Control Transmitter, you can adjust the "Trim" directly on the controller.

If you're using the newer VEXnet joysticks, you can recalibrate them: http://www.education.rec.ri.cmu.edu/products/teaching_robotc_cortex/index.html

Author:  TiptonMiddleSchool [ Sun Mar 13, 2011 8:10 am ]
Post subject:  Re: motors are making a buzzing sound

yes it is remotely controlled, we just calibrated the remote and the sound is still there

Author:  yuukikaihou [ Tue Mar 15, 2011 12:51 am ]
Post subject:  Re: motors are making a buzzing sound

I believe it will make a noise regardless, even when using sample programs that don't use motors, our robot still buzzes. I find it useful, as soon as you're connected you'll know.

Page 1 of 1 All times are UTC - 5 hours [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/