View unanswered posts | View active topics It is currently Mon Jul 28, 2014 4:18 am






Reply to topic  [ 2 posts ] 
using quad. encoders 
Author Message
Rookie

Joined: Tue Aug 14, 2007 1:38 pm
Posts: 16
Post using quad. encoders
This is my first year working with programming since - lets just say lsince before most of you were born. I just got in a new set of vex kits for my class and noticed the new style encoders. I assume they are quadrature in nature. I have two questions I thought I'd ask before I start just trying things.

1. I noticed ,when I went to the debugger devices window the count from each encoder input does not change the same. After many rotations they are off by a significant value ex. in1- 540 in2- 562. Is this normal?

2. I am running robotC v 1.05. How do I use the encoders to indicate direction. Do I have to right my own programming? If so any suggestions?

Thanks


Wed Apr 16, 2008 11:30 am
Profile
Site Admin
Site Admin

Joined: Wed Jan 24, 2007 10:42 am
Posts: 601
Post 
Quad Encoder capabilities have been added to the 1.35 and 1.40 releases.

_________________
Timothy Friez
ROBOTC Developer - SW Engineer
tfriez@robotc.net


Wed Jul 09, 2008 10:57 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.