ROBOTC.net forums
http://robotc.net/forums/

Print Line
http://robotc.net/forums/viewtopic.php?f=17&t=5028
Page 1 of 1

Author:  timejustin98 [ Wed Oct 24, 2012 9:41 pm ]
Post subject:  Print Line

Is there a way to show a print line in robotC?

Author:  amcerbu [ Wed Oct 24, 2012 10:56 pm ]
Post subject:  Re: Print Line

Yeah; you can use nxtDisplayTextLine(nLineNumber, sFormatString, ...).

The line number is between 0 and 7 (0 being the top line of the screen). Use string formatting to insert integers and floating point decimals. For example, running this line of code ...
Code:
nxtDisplayTextLine(0, "This is a one: %d", 1);

... would result in ...
Code:
This is a one: 1


There are a lot of other functions for displaying to the screen. Go to Window > Menu Level > Super User. This will give you more detailed preferences and show more commands in the pane on the left. In that pane, check out the stuff under the Display tab.

You should also check out the RobotC help page on Display Functions.

Author:  MHTS [ Thu Oct 25, 2012 2:23 am ]
Post subject:  Re: Print Line

There is also writeDebugStream that prints to the debug stream.

Page 1 of 1 All times are UTC - 5 hours [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/