ROBOTC.net forums
http://robotc.net/forums/

High Precision Infrared distance sensor for EV3 problems
http://robotc.net/forums/viewtopic.php?f=41&t=12097
Page 1 of 1

Author:  dueblix [ Sat Aug 29, 2015 9:22 pm ]
Post subject:  High Precision Infrared distance sensor for EV3 problems

Hi I downloaded the botbench / robotcdriversuite to get my infrared sensor working but when I ran the sample program (mindsensors-irdistitest1.c) I got the following error in the debug stream.

ERROR, You have not setup the sensor port correctly.
Please refer to one of the examples.
Detected SensorType on port[0]: 0

Could you please help me Xander?

Author:  mightor [ Fri Sep 04, 2015 11:21 am ]
Post subject:  Re: High Precision Infrared distance sensor for EV3 problems

What platform are you using? EV3 or NXT?

= Xander

Author:  dueblix [ Sat Sep 05, 2015 11:27 pm ]
Post subject:  Re: High Precision Infrared distance sensor for EV3 problems

Thank You for replying.

I am using an ev3 brick with robot c firmware installed and robot c is version 4.3.

Author:  dueblix [ Sat Oct 31, 2015 7:20 pm ]
Post subject:  Re: High Precision Infrared distance sensor for EV3 problems

Hello Xander

how is it going finding the solution to my problem, please respond soon.

Thank You for helping me Xander

Author:  mightor [ Wed Dec 16, 2015 12:39 am ]
Post subject:  Re: High Precision Infrared distance sensor for EV3 problems

You need to set up the sensor as sensorEV3_GenericI2C in the pragma, that will most likely solve your issue.

= Xander

Author:  dueblix [ Mon Jan 11, 2016 6:52 pm ]
Post subject:  Re: High Precision Infrared distance sensor for EV3 problems

Thank you Xander for the help. It works now.

Page 1 of 1 All times are UTC - 5 hours [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/