ROBOTC.net forums
http://robotc.net/forums/

NXT Not Working with RobotC
http://robotc.net/forums/viewtopic.php?f=52&t=814
Page 1 of 1

Author:  EastBots [ Mon Oct 13, 2008 12:12 pm ]
Post subject:  NXT Not Working with RobotC

Our NXT keeps messing up as soon as we download the programs we make to it: The program Resets itself and will not run. It seems as if the NXT is going through the whole program without actually executing any of the data I put in. I am just using a simple program, to test the motors:

Code:
task main()
{
     motor[motorB] = 100;
     motor[motorC] = 100;
     wait10Msec(300);
}


If you can help, please reply. Thanks in advance.

Author:  starwarslegokid [ Mon Oct 13, 2008 12:43 pm ]
Post subject:  Re: NXT Not Working with RobotC

Hi EastBots,

That's odd. Some things to check for:
* Make sure you only have only one version of RobotC installed, if an old version is also installed you will have to uninstall both and reinstall the newest one. Funny things happen if there are more than one RobotC's installed
* Would also make sure the newest firmware is installed.
* Sounds silly to mention, but make sure the motors are plugged into the motor port B and C. Some of the kids I mentor for keep plugging the motors into sensor ports lol.

Let me know if you are still having problems B-)

Scott B-)

Author:  EastBots [ Tue Oct 14, 2008 11:53 am ]
Post subject:  Re: NXT Not Working with RobotC

Turns out, we not only had the latest version of robotc (1.45), but also, there was also still installed versions 1.43 Beta 1 and 1.44 Beta 1, so that may have had something to do with it.

Author:  tfriez [ Tue Oct 14, 2008 1:06 pm ]
Post subject:  Re: NXT Not Working with RobotC

Make sure you download the latest firmware, as well... 1.45 should have firmware version 07.59 installed.

Page 1 of 1 All times are UTC - 5 hours [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/