View unanswered posts | View active topics It is currently Fri Sep 19, 2014 9:57 pm






Reply to topic  [ 2 posts ] 
Battery charging problem 
Author Message
Rookie

Joined: Tue Nov 18, 2008 5:40 pm
Posts: 1
Post Battery charging problem
Our batteries seem to run down fast. I checked the voltage of the battery. It read 10.31 VDC. When I plugged it in to the charger the green light came on indicating full charge. BTW, What is the difference between the 0.9 and 1.8 switch settings?


Tue Nov 18, 2008 6:07 pm
Profile
Novice

Joined: Mon Oct 13, 2008 6:29 pm
Posts: 75
Location: Florida, USA
Post Re: Battery charging problem
1.8 should charge the battery about twice as fast, we have not has an issue w/ batteries running down, did you fully charge them before using them for the 1st time? We had a problem with stock fuses blowing. The charger says they are fully charged but none of our motors would run. (this happened to all three teams at our school), but since we have replaced them and everything is fine.

_________________
PHUHS Robotics
Team 516 FTW

Daytona Robofest Winning Alliance Captain
Daytona Robofest Inspire Award


Wed Nov 19, 2008 7:31 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.